Laden website...

Natuurtechnische werken

Mils Group NV voert herstellings- en verfraaiingswerken uit aan bossen en natuurgebieden.

Mils Group NV voert herstellings- en verfraaiingswerken uit aan bossen en natuurgebieden. Deze natuurtechnische werken hebben als doel een bepaald type landschap te behouden of terug te brengen. Wij bieden volgende oplossingen aan: plaggen, eikenprocessierupsbestrijding, exotenbeheer, stronkenfrezen, ringen, plaatsen van rasters, vee-/wildroosters, en bosbouw werkzaamheden.

Bij het plaggen verwijderen wij machinaal de bovenste organische laag van de bodem zodat typische pionierssoorten (e.g. heide) opnieuw de juiste groeikansen kunnen krijgen.

Grote aantallen eikenprocessierupsen kunnen eikenbomen volledig kaal eten. Bij het bestrijden van eikenprocessierupsen maken we gebruik van diverse methodes: het opzuigen, plukken, branden van rupsen en nesten.

Zogenaamde ‘exoten’ kunnen een bedreiging vormen voor de inheemse biodiversiteit (e.g. Amerikaanse Vogelkers, Japanse duizendknoop, etc. ). Sommige soorten breiden zeer sterk uit en worden invasief. Mils Group NV bestrijdt exoten volgens de regels van de professionele code.

 

Het verwijderen van een stronk is specialistenwerk waarbij de wortels vaak zeer diep zitten. Met een machinale frees verwijderen we de  stronk en de wortels tot op een diepte van 45cm onder het maaiveld.

Ringen wordt vaak toegepast als beheermaatregel om bomen langzaam te laten afsterven. Dit wordt vaak toegepast ter bestrijding van invasieve exoten of om een bepaald percentage dood hout te bekomen zoals opgenomen in het beheerplan.

Het plaatsen van rasters, vee-/wildroosters kan een oplossing bieden wanneer u wilt voorkomen dat bepaalde diersoorten een gebied binnenkomen of juist verlaten. Wij plaatsen schapenrasters, faunarasters, stroomrasters en roosters in verschillende duurzame materialen.

Mils Group NV heeft heel wat jaren ervaring op de teller in het bosbouwwerk. Onze meest voorname werkzaamheden omvatten dunningskap, plukwerk van ongewenste begroeiing, verwijderen van houtige begroeiing in natuur- en bosgebieden, bosfrezen, vellen van bomen en verjongen van opstanden. 


 • Mils Group NV komt 5 minuten na de brandweer om alles op te ruimen en veilig te stellen.
  GreenTech-magazine
  reportage
 • Mils Group NV is een betrouwbare partner voor alle groenwerkzaamheden rondom nutsleidingen.
  Patrouilleur
  Nutsbedrijf
 • Mils Group NV levert de expertise om een boombeheerplan op te stellen en heeft de juiste vaardigheden in huis om de nodige ingrepen vakkundig te verrichten.
  Beheerder
  Boswachter
 • Dankzij het vakbekwaam personeel en het uitgebreide machinepark kan Mils Group NV opdrachten aan op zeer moeilijk bereikbare plaatsen.
  Rita C.
  Particulier

Onze vaardigheden

Kwaliteit

We hanteren hoge kwaliteitsstandaarden door een goede voorbereiding te combineren met een sterke operationele controle.

Vakbekwaam personeel

Mensen met een hart voor het vak en een engagement naar kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid.

Uitgebreid machinepark

Ons uitgebreid machinepark laat ons toe efficiƫnt grote werken uit te voeren op moeilijk bereikbare plaatsen.

Veiligheid

Onze medewerkers zijn getraind in de professionele code en klantspecifieke veiligheidsregels.

Over Mils Group

Mils Group NV specialist in duurzaam bos-, natuur- en groenbeheer. Door een verantwoorde en innovatieve aanpak, zorgen we ervoor dat toekomstige generaties kunnen blijven genieten van het bos en de natuur.

Telefoon: +32 (0)16 44 39 49

E-mail: info@mils.be

Wist je dat...

Mils Group NV al ruim 30 jaar ervaring op de teller heeft? U kunt rekenen op deskundig advies in bos en natuurbeheer, ook op lange termijn.